Nieuws

Precies vier dagen te koop

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), het verkoopt die ook alleen tijdens de Vespa World Days Rally.

Echt lekker bekt het niet, maar de scooter heet voluit: Vespa 140th of Piaggio. De basis voor de jubileum-scooter is een GTV. Een combinatie van blauw en lichtblauw op een witte basis karakteriseren dit collectors-item in de dop. Een speciaal 140 jaar-logo, een genummerd plaatje op het achterspatbord  en een klassieke belijning maken het kleurenschema af. Het eveneens blauwe zadel krijgt een witte zadelcover om de scooter het snelle uiterlijk van een eenzitter te geven. Het blauw kom terug in de speciaal voor dit model ontworpen wielen.

Onder de fraaie bekleding zit het blok van een 300 HPE (High Performance Edition) verscholen. De vloeistofgekoelde vierklepper is goed voor 23,8 pk en dat maakt het de sterkste Vespa van het moment. Het aanzetten van de eencilinder gaat met een chique elektronische sleutel. Tractiecontrole en ABS zijn standaard.

Natuurlijk heeft Vespa de nodige stijlvolle accessoires in de aanbieding. Sommige verhogen het comfort of de bagagecapaciteit, maar het draait in alle gevallen wel om Italiaanse flair en stijl. De Vespa 140th of Piaggio is 18 tot en met 21 april te bestellen op de Vespa World Days Rally of voor de thuisblijvers op de website van Vespa.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws