Nieuws

Pre-order voor Harley-Davidson Pan America van start

Harley-Davidson wist vriend en vijand te verrassen toen ze het concept voor hun nieuwe allroad lieten zien. Het cultmerk had zich namelijk nog nooit op dat gebied begeven. Maar vanaf het voorjaar van 2021 moet er verandering in komen, want dan moet de Harley-Davidson Pan America op de markt zijn. Wie er zeker van wil zijn als een van de eerste een Pan America te bezitten, kan hem per direct bestellen.

Maar wel in Italië. Alleen in het Zuid-Europese land is de Amerikaanse hoogpoter namelijk al te pre-orderen. De Harley-Dealer in Jesi, Italië heeft op Facebook aangekondigd dat de Amerikaanse allroad per direct te reserveren is bij zijn zaak. Als uitlevermoment wordt het voorjaar van 2021 genoemd. Hoeveel de Pan America uiteindelijk gaat kosten, wordt niet verteld.

Ook de uitgebreide specificaties ontbreken nog. Dus moeten we het stellen met de info die tijdens de aankondiging openbaar gemaakt is. Zoals gezegd waagt Harley-Davidson zich met de Pan America op voor het merk tot nog toe onontgonnen gebied. Om er voet aan de grond te krijgen, komen de Amerikanen naar eigen zeggen met een echte multitool die geschikt is voor het ‘zware werk’. De krachbron die dit mogelijk moet maken, is de nieuwe vloeistofgekoelde 60-graden V2 uit de Revolution Max-familie. Dit 1.250 cc grote blok is volgens Harley goed voor meer dan 145 pk en meer dan 122 Nm koppel. Zoals altijd bij Harley: hoeveel meer, blijft nog even gissen.

Vergeleken met de concurrentie, begeeft Harley zich met die cijfers net onder het werkgebied van de Ducati Multistrada 1260, maar heeft hij duidelijk meer vermogen in huis dan de R1250GS. Over zaken als de vering en constructie heeft Harley nog geen uitspraken gedaan. Wat wel duidelijk is, is dat de allroad wordt uitgerust met een groot display en mechanisch verstelbaar ruitje. De knoppenwinkel verraad de aanwezigheid van flink wat comfort en hulpsystemen. Denk bijvoorbeeld aan cruise control, handvatverwarming, rijmodi en connectiviteitsmogelijkheden.

We zijn benieuwd!

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws