Nieuws

Pratende laarzen van Eleveit

Motorlaarzen die met hulpdiensten praten? Eleveit maakt ze gewoon.

Op het eerste gezicht lijkt de Venom van Eleveit een gewone toerlaars, maar dat is hij dus niet. Dankzij de zogenaamde Ice-Key kunnen hulpdiensten inzicht krijgen in de medische data van de drager van het paar laarzen. Het systeem werkt ook zonder internetverbinding. Verkrijgbaar in maat 36 – 48 voor € 240,-.

De Venom is overigens meer dan een medische vraagbaak. Eleveit heeft werk van het (lage) gewicht en waterdichtheid gemaakt. Voor dat laatste gebruikt het Italiaanse bedrijf het zogenaamde E-Dry membraan. Het gebruikte suède leer is ook ademend, maar Eleveit ‘bekleedt’ die met een rubberen film om de slijtvastheid te verhogen. Protectoren beschermen hiel, enkel en scheenbeen. Om op gewicht te besparen bestaat de zool uit een solide deel voor maximale grip en slijtvastheid en een lichtgewicht middendeel.

Iets heel anders is de Nirvana. Eleveit maakt de korte enkellaars voor motorrijders die er een beetje sportief bij willen zitten. Net als bij de Venom heeft het waterafstotende suède leer een rubberen film ter bescherming. Het E-Dry membraan houdt de rest van de druppels tegen. Natuurlijk beschikt ook deze schoen over protectie, op de enkel in dit geval. Verkrijgbaar in maat 36 – 48 voor € 170,-.

Kijk hier voor verkoopadressen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws