Premium

Praktijktest: Op pad met motorcaravans

Dus je gaat op kampeervakantie met de caravan, dan is de motorfiets al snel het kind van de rekening. Of je bent een fanatiek amateurcoureur en slaapt tijdens circuitdagen noodgedwongen in een compact tentje. Keuzes, je kunt immers niet én een caravan, én een motortrailer achter de auto hangen.

Dat hoeft echter ook niet, er zijn tegenwoordig namelijk prima mogelijkheden om beide zaken te combineren. Verschillende caravanfabrikanten hebben namelijk speciale ‘transportcaravans’ in hun assortiment, die een deels standaard caravanuitrusting delen met een grote laadruimte met plaats voor een – jawel – motorfiets. Zowel de luxe van een eigen keukentje, fatsoenlijk ruimte en een comfortabel bed als de beschikking over je eigen motor.
We gingen op pad met vier van deze multifunctionele ‘sleurhutten’, niet alleen om te kijken hoe het is gesteld met de laadruimte voor de motorfiets(en), maar uiteraard ook om het woongenot en de praktische voors en tegens te beoordelen.

Benieuwd naar de alle bevindingen? Ga dan nu naar de winkel of boekhanden voor MotoPlus 15/2020, waarin je tot in detail leest wat we er van vonden. Een abonnement op MotoPlus kan natuurlijk ook, klik daarvoor hierrrrr

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.