Nieuws

Postcode geeft naam aan Street Twin

De nieuwe Street Twin EC1 Special Edition ontleent zijn naam aan de postcode van de Londense wijk East End. De buurt kent tegenwoordig een levendige custom classic-motorcultuur. De EC1 is slechts één jaar verkrijgbaar.

De Street Twin is de laatste jaren Triumphs best verkopende retro. Om toch nog onderscheidend rond te rijden kun je deze EC1 overwegen. De kers op de taart is het tankontwerp in mat aluminium Silver en mat zilver Ice. Wil je nog individueler onderweg zijn? Dan heeft Triumph nog 120 accessoires in de aanbieding.

Naast de twee kleuren zilver is het vooral zwart dat de klok slaat. De Street heeft onder meer zwarte wielen, koplamp, spiegels en blok. De twin is bescheiden van aard met 64 pk bij 7.500 tpm en 80 Nm bij 3.800 tpm. Dat klinkt als erg mager, maar het blokje voelt en klinkt krachtiger dan je op basis van de cijfers verwacht. Hoe de Brit zich houdt ten opzichte van de concurrentie lees je hier.

Het rijwielgedeelte is net zo bescheiden en vertrouwenwekkend als de twin. Met een zadelhoogte van 765 mm vinden de meeste mensen probleemloos een plekje aan boord. Elektronische vangnetten als rijmodi, ABS en tractiecontrole zijn standaard.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws