Nieuws

Populaire Posbank dicht voor gemotoriseerd verkeer?

Het lijkt er op dat de onder motorrijders zo populaire Posbank in de nabije toekomst volledig afgesloten gaat worden voor gemotoriseerd verkeer. De colleges van de gemeenten Rheden en Rozendaal kwamen samen met Natuurmonumenten tot deze keuze. Of de plannen ook werkelijkheid gaan worden, is nog echter nog niet helemaal zeker.

Dat hangt af van de twee gemeenteraden, die op 19 oktober en 2 november over de kwestie vergaderen, en de ledenraad van Natuurmonumenten. Van de belangengroepen die over het plan hebben meegedacht staat 75 procent achter een volledige afsluiting van de Posbank voor gemotoriseerd verkeer.

Het gebied zou dan alleen nog toegankelijk zijn voor fietsers en wandelaars. Gemotoriseerd verkeer kan dan niet verder dan de parkeerplaatsen Beekhuizen (bij Velp), het Bezoekerscentrum (bij Rheden) en de Lappendeken (bij De Steeg). De plannen om het gebied deels af te sluiten door middel van een eenrichtingsroute van Rheden over de Posbank naar De Steeg of middels slagbomen bij extreme drukte zijn afgevallen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.