Nieuws

Politie op Indians?

Je rijdt met iets te hoge snelheid over de Hollandse wegen en ziet plotseling een R1200RT in de spiegel opduiken. Dat triggert klaarblijkelijk meteen een soort van oerinstinct: gas los en tellernaald strak op 80 km/uur. Of zestig, wat steeds vaker voorkomt.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de door de politie ingezette modellen te snel herkend worden als politievoertuig. “Kennelijk is het publiek zo gewend aan motorrijders van de politie op een BMW, dat men al vrij snel het vermoeden heeft dat ook de onopvallende motoren worden bereden door een medewerker van ons team”, aldus de woordvoerder van het Team Motorondersteuning Politie Landelijke Eenheid.

Die wil daar uiteraard verandering in gaan brengen en daarbij kijkt men naar een in Nederland zeker niet voor de hand liggende partij. Niet Yamaha, KTM, Honda, Triumph of Kawasaki is namelijk in beeld, maar Indian. “Wij zijn op zoek gegaan naar een leverancier met een selectie modellen die niet direct zullen worden geassocieerd met rijders van de politie. Indian Motorcycle kwam al snel als meest geschikte kandidaat naar voren.”

Of de Nederlandse politie ook daadwerkelijk met Indians gaat rijden, is echter nog niet zeker. In het tweede kwartaal 2023 wordt begonnen met het in de praktijk testen van de inzetbaarheid van verschillende modellen. Pas daarna volgt uitsluitsel.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws