Nieuws

Pluggerz oordoppen met communicatieset

Onlangs zijn we even langs geweest bij het hoofdkantoor van Pluggerz om een nieuw setje oordoppen met communicatie aan te laten meten. Hè wat zeg je? Nou gewoon: op maat gemaakte oordoppen om je gehoor te beschermen tegen het lawaai en windgeruis dat optreedt tijdens motorrijden, maar dan wel voorzien van een bluetooth-setje dat je kunt koppelen aan je navigatie of telefoon

Je kunt dan kortom wel navigatie-aanwijzigingen ontvangen, telefoneren en/of muziek luisteren, terwijl het schadelijke geluid juist gefilterd wordt. Met een normale in de helm ingebouwde headset is het vaak kiezen: oordoppen in en het headset-geluid dan voluit om nog iets van de muziek te kunnen horen, of toch maar de oordoppen uitlaten om het geluid van navi en telefoon goed te kunnen horen. De nieuwe Pluggerz Protect & Communicate-set werkt wat dat betreft anders, omdat de speakers van je communicatieset in de oordoppen geïntegreerd zijn en je daardoor ook bij snelle autobaan-ritten goed geluid behoudt.

Bij Pluggerz kregen we meteen even een rondleiding door de productieafdeling, en konden we ons verbazen over de omvang van deze specialist: ruim 140 mensen maken er dagelijks rond de 1.400 sets op maat gemaakte oordoppen en gehoorapparaten. In totaal zijn er zeven ‘stations’ bij de productie van een oordop: het aanmeten, het 3D-inscannen van die oorafdruk, het maken van de oordop van die scan, het 3D-printen, het vullen met siliconen bij een zachte siliconen-dop, het afwerken en de eindcontrole plus verzending. Over ruim een week hopen we de eerste ritten te gaan maken met de nieuwe oordoppen met communicatie, waarna we er middels een praktijktest in MotoPlus op terug gaan komen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws