Nieuws

Plof…en de broek vol…

Het Zweedse Mo’cycle heeft een motorbroek met geïntegreerde airbag gepresenteerd. Als die ploft, heb je de broek letterlijk vol….

Motorkleding met airbags heeft een flinke vlucht genomen. De meeste airbag-oplossingen beschermen het bovenlichaam bij een valpartij, maar uit Zweden komt er nu dus iets voor de ‘onderkant’. Mo’cycle staat voor de lancering van haar eerste motorbroek met airbag, waar het sinds 2016 aan heeft gewerkt. 

Deze airbag-jeans combineert slijtvast textielmateriaal met een airbagsysteem dat de heupen en bovenbenen moet beschermen. Het ‘UHMWPE’ gedoopte buitenmateriaal wordt als 17 keer sterker en desondanks 8 keert lichter dan staan aangeprezen. Bij een val wordt de airbag niet door elektronica en een algoritme geactiveerd, maar door een klassiek koord dat aan de motor bevestigd moet worden. Eenmaal geactiveerd, blaast een CO2-patroon de luchtslang in de broek in een slechts enkele milliseconden op. Het airbagsysteem kan na een val met een verse CO2-patroon weer worden gereset, tenminste als de broek zelf niet beschadigd is geraakt bij de val.

De broek is inmiddels op de markt voor € 499,-. Meer info vind je hier.  

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws