Nieuws

Plestik mag niet!

We krijgen dus geen kunststof nummerplaten! Niet omdat er al teveel plestik aan motoren zit, maar uit veel dieper overwegingen. Gelukkig maar. De bewindvoerder heeft woensdag aan de Tweede Kamer meegedeeld dat ze de platen niet toestaat. Ze voldoen volgens haar niet aan de eisen van stevigheid en buigzaamheid. Ze kunnen verbrijzelen bij lichte lichte kop-staart-aanrijdingen of een botsing met een paaltje.

Vervalst

Ook zijn de kentekenplaten eenvoudig na te maken. Dit omdat de tekens niet in reliëf worden geperst in de plaat, maar erop worden geprint. Tot slot kan ook de folie op termijn loslaten met als gevolg dat de plaat niet meer te detecteren valt voor camera’s. Het toelaten van dergelijke kentekenplaten zou zeer waarschijnlijk inhouden dat het aantal vervalste kentekenplaten toeneemt in Nederland.

Schultz van Haegen heeft bij haar besluit advies betrokken van onder meer Rai Vereniging, ANWB, Bovag, RDW en de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). Het voorkomen van verlies en diefstal van kentekenplaten kan volgens deze organisaties het beste worden opgelost door te zorgen voor een deugdelijke bevestiging van de platen op het voertuig.

Tankstationhouder

De branche heeft hiervoor een plan ontwikkeld en in werking gezet. Zo zal Rai Vereniging bij importeurs het gebruik van goede houders bevorderen, de Bovag adviseert zijn leden dit onderdeel te maken van het afleverpakket en de ANWB gaat zijn leden hierover voorlichten.

brontankpro

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws