Nieuws

Pierer over toekomst KTM

Dat KTM aan een nieuwe paralleltwin-platform in het 500cc-segment werkt, is al langer bekend. In een interview met het Italiaanse Inmoto doet KTM CEO Stefan Pierer nu een boekje open over de nieuwe twins. Deze worden volledig door partner Bajaj in India, mét medewerking uit Mattighofen, ontwikkeld, waarbij de 490cc-krachtbron constructief voortborduurt op de 790 en 890 paralleltwin van de Oostenrijkers.

De productie van de blokken zal daarbij zeer waarschijnlijk door een andere partner van KTM worden gedaan, CF Moto. In een nieuwe productiefaciliteit van deze Chinese fabrikant rolt namelijk ook al de 790 twin van de band. Rond de nieuwe krachtbron wil Pieren onder de vlag van KTM als Husqvarna nieuwe modellen aanbieden, zowel on- als offroads. De ontwikkeling lijkt al een aardig eindje op weg, de eerste 490’s zouden al in 2022 worden gepresenteerd.

Het 790-blok gaat bij KTM een tweede lente tegemoet. CF Moto gaat rond dezelfde twin, die om marketingtechnische redenen tot 750 is omgedoopt, een complete lijn motoren ontwikkelen, beginnend met een allroad. Maar ook bij KTM zal de 750 weer worden ingezet, en wel als blok voor een ‘instaplijn’ bestaande uit Duke- en Adventure-modellen, in een later stadium gevolgd door een supermoto. Dat het blok ook bij dochtermerk Husqvarna dienst zal gaan doen, sluit Pierer niet uit. Er zit dus nog het een en ander in het vat bij de Oostenrijkers!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.