Nieuws

Piaggio presteert goed in lastige tijden

Alsof de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne helemaal niet bestaan, presenteert Piaggio ouderwets prima halfjaarcijfers. In het eerste halfjaar van 2021 verkocht het Italiaanse concern 271.600 tweewielers.

In de eerste zes maanden van 2021 verkocht Piaggio nog 242.800 tweewielers. De huidige afzet ligt dus 11,8% hoger. De omzet van de tweewielerdivisie bedraagt € 875,8 miljoen en dat is een stijging van 15,1%. Over de winst van de tweewielerdivisie meldt Piaggio niets. Voor het hele concern komt die uit op € 34,6 miljoen.

De motoren verkopen 30% meer dan vorig jaar. De V7 en V85TT halen voor Moto Guzzi de kastanjes uit het vuur, bij Aprilia zijn dat de RS660 en Tuareg. Europeanen zijn nog altijd dol op Vespa en daarom scoorde het merk hier een marktaandeel van 22,5%. Toch moet Piaggio het voor de omzet niet hebben van de Europese markt. Die groeide het afgelopen half jaar slechts met 7%. In Zuidoost-Azië (+27%) en Amerika (+26,3%) groeide het merk veel sterker.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.