Nieuws

Petrucci wint vijfde etappe Dakar rally

Na de nodige pech is het kwartje voor Danilo Petrucci in etappe vijf van de Dakar rally eindelijk de goede kant opgevallen. De 31-jarige Italiaan kwam als tweede over de streep, maar vanwege een tijdstraf voor etappewinnaar Toby Price kreeg de Tech 3-rijder alsnog de dagzege.

Daarmee is Petrucci de eerste (oud) MotoGP-coureur die een etappe in de beroemde rally weet te winnen. Tot op heden zat het de Italiaan nog niet echt mee. Hij werd tijdens zijn voorbereiding op ‘Le Dakar’ geplaagd door een gebroken enkel, en testte vlak voor de start van de rally nog positief op het coronavirus. Geen optimale voorbereiding kortom…

Ondanks alle pech kon hij toch starten, en noteerde tijdens de proloog (etappe 1A) een 23e tijd. In de eerste échte etappe (1B)  finishte hij de volgende dag als 13e. In etappe twee was hij razendsnel onderweg, maar begaf zijn KTM 450 Rally het. De Dakar-droom leek over voor de Italiaan, maar met een flinke achterstand mocht hij tóch zijn weg vervolgen. Na een 22e plaats in etappe drie en (vanwege tien strafminuten) een 15e plek in etappe vier is het hem in de vijfde etappe dus gelukt zijn eerste dagzege te boeken. Meer info en beeldmateriaal vind je op de website van de Dakar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.