Nieuws

Petrucci in 2022 Dakar Rally

Het officiële woord is er nog niet uit, maar Danilo Petrucci zelf heeft aan de vooravond van de GP van Aragon te kennen gegeven dat hij van start zal gaan in de komende 2022 Dakar editie. Een opmerkelijke stap van de MotoGP-coureur, die er zelf alle vertrouwen in heeft: “Ik moet nog veel leren, zelfs hoeveel paar laarzen ik moet meenemen. Maar tien jaar geleden kende niemand me in de MotoGP, nu begin ik gewoon van vooraf aan in de rally’s!”

Het was al langer bekend dat KTM de Tech3-rijder een aanbod had gedaan om aan de Dakar deel te nemen, maar nu lijkt de kogel toch echt definitief door de kerk. Best verrassend, want de naam van Petrucci zong ook rond in het Superbike-paddock, waarbij Honda zelfs openlijk flirtte met de coureur. Toch liep dat op niets uit. “Ik heb altijd moeite gehad met het feit dat wanneer een team een bepaalde rijder op het oog heeft, het vaak niet tot een concreet voorstel komt. Het blijft vaak bij wat vrijblijvende gesprekken. Met KTM was een halve middag voldoende om tot een overeenkomst te komen!”

Grootste uitdaging is een gedegen voorbereiding, aangezien de 30-jarige Italiaan eerst nog het lopende MotoGP-seizoen moet afmaken. De laatste maanden spendeert Petrucci al wel het gros van zijn tijd met Jacopo Cerutti, een coureur uit Como die gespecialiseerd is in rally’s. Momenteel is het vooral zaak om de broodnodige offroadervaring op te doen, voor de Dakar zal Petrucci echter ook nog gaan trainen in de duinen. En dan is er ook nog het hoofdstuk navigatie, dat de Italiaan onder de knie zal moeten krijgen. Desondanks heeft hij er zin: “Ik zal een hoop moeten leren en begrijpen, maar ik kan niet wachten om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen!”

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.