Nieuws

Petitie: ‘Stop de afsluitingen voor motorrijders’

De Motorrijders Actiegroep (MAG) is een petitie begonnen waarmee ze de overheid wil oproepen te stoppen met het instellen van wegafslutingen voor motorrijders. Het doel is zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen, om zo de dijken en andere mooie wegen open te houden voor motorrijders.

Volgens de MAG zijn de afsluitingen het gevolg van de overlast die slechts door een kleine groep veroorzaakt wordt. Daarom vinden zij volledig afsluiten van wegen voor motorrijders absoluut geen goede oplossing. Daarmee wordt immers niet de overlastgever, maar iedereen benadeeld.

“Ja, er is geluidsoverlast door motoren. En ja, we willen voorkomen dat er nog meer dijkjes en wegen specifiek voor motorrijders worden afgesloten. Daar kunnen we een paar dingen aan doen”, legt de MAG op haar website uit. Zo moet de overheid volgens de MAG veel meer aansturen op bewustwordingscampagnes, zelf handhavende wegen (30- en 60-km/uur wegen) en strengere en frequentere handhaving.

“Laten we met z’n allen zorgen voor een indrukwekkende lijst handtekeningen onder onze petitie. En laten we met z’n allen rekening houden met de mensen die last hebben van motorgeluid. Geef geen gas voor rood, ga van het gas af als je huizen, verkeer of dieren nadert, bewaar vol gas de bocht uit voor het circuit, vervang je loud pipes door goedgekeurde uitlaten, zet je dB-killer er weer in, en spreek motormaten aan die er anders over denken. Natuurlijk kun je geluid blijven maken. We rijden motor. Maar als we met z’n allen te veel geluid maken, kunnen we straks nergens mee rijden”, aldus de MAG.

De petitie wordt op den duur aangeboden aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Wil jij de petitie van de MAG ook ondertekenen? Klik dan hier> https://petities.nl/petitions/stop-wegafsluitingen-voor-motorrijders

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.