Nieuws

Per Jawa door Turkije

Motorreizen zijn er in vele soorten en maten, maar het in Turkije-reizen gespecialiseerde reisburo Portakal heeft nu een unieke Kaçkar Motor Tour op het programma staan: Voor 1450 euro reis je per Jawa twaalf dagen door het indrukwekkende Turkse Kaçkargebergte.

Twee weken lang (inclusief de vliegreis Amsterdam-Trabzon v.v.) toer je met Portakal Toerisme op een heuse authentieke Jawa door het mooiste natuurgebied van Turkije rond Trabzon aan de Zwarte Zee. Doorgaans rij je tussen de 100 en 200 kilometer per dag over mooie bochtige wegen en over bergpassen met adembenemende vergezichten. De variatie is enorm: de ene dag rij je door de bossen langs de Zwarte zee, de andere dag zijn het veelal rechte wegen op de hoogvlaktes bij Erzurum of via de spectaculaire haarspeldbochten richting Artvin en Yusufeli met zijn overweldigende natuur. Zowel qua motor als qua omgeving waan je je af en toe terug in de tijd.
Tijdens de dagetappes worden er tal van bezienswaardigheden aangedaan, zoals de ruines van Ani in de omgeving van Kars of het decor van de Ark van Noach, met de Mount Ararat (5000 m) op de achtergrond bij Dogjbeyazit. Of de bekende watervallen bij Yusefeli en het Isak Pasa Paleis bij Dogubayazit.
Het is een echte rondreis van twee weken, waarbij je verblijft in toeristenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De bagage reist per auto, die hoef je dus niet achterop de Jawa te knopen. In die auto zit tevens de Engelstalige reisbegeleiding en een monteur voor de Jawa’s, voor het geval dat…
Je moet zelf je helm en motorkleding meenemen, en er wordt gereisd in groepen van minimaal 6 en maximaal 10 personen. De reis kost inclusief vlucht Amsterdam-Trabzon v.v., huur van de Jawa, reisbegeleiding en verblijf in middenklasse-hotels € 1.450,-. Niet inbegrepen zijn de maaltijden, optionele excursies en entreegelden onderweg, visum, boekingskosten en reis- en annuleringsverzekeringen. 
Klik hier voor aanvullende informatie over deze unieke motorreis door Turkije. Je kunt ook bellen met Portakal Toerisme Nederland in Terheijden, tel: 0031 (0)76-520 78 18.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws