Nieuws

Pas op senioren!

We worden steeds ouder. Dat geldt voor ons motorrijders en voor de rest van de Nederlandse weggebruikers. Op persoonlijke titel wil ik daarom iedereen adviseren op te letten wanneer er een grijze kuif of gleufhoed achter het stuur van een auto zit. Het is een zaak van leven of dood.

Ik heb gisteravond de nieuwe krassen van mijn oude zijspan zijspan gepoetst. Dat kwam zo…

Mijn doorleefde, zware klassieke zijspancombinatie weegt al rijdend gauw tegen de 400 kilo, eerlijk verdeeld over drie smalle banden. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.

Via de weg die van rechts vloeiend op mijn voorrangsweg aansluit wordt ik beslopen door een seniorengebakje met artrose vriendelijke klapdeuren. De chauffeur is een grijsblauw gekuifde spechtekop van het soort waarvan de echtgenoot al op voorhand een plaats in de hemel verdiende. Dat soort ouwe vrouwe  heeft ook bij kassa’s de neiging met een smartelijk-venijnig vertrokken bekkie voor te kruipen. Dit exemplaar doet dat ook. Ze neemt voorrang.

We raken elkaar met de flanken. Mijn zijspan schaaft een paar meter langs de zijkant van de nep Chevrolet. Ik stuur wat in want wil liever niet naar links,daar rijden immers tegenliggers. De grijskuifduif houdt verstard koers terwijl ik al schrapend en krassend op weg ben naar haar voorbumper. Net voorbij het voorwiel stuur ik mijn driewieler sterk corrigerend naar rechts. Dat werkt. De Deawoo met kapsones bultert de stoep op en botst tegen een hondepoepopbergbakpaaltje.

De linkerflank van het ding had schaafwonden in de stijl van ‘ kusje er op, pleister er op.’

Ik loop naar de moordenares met verlopen houdbaarheidsdatum. Ze zit nog steeds met twee handen aan het stuur. Ik doe haar deur open. Ze draait haar hoofd en kijkt me met twee haat doorlopen oogjes aan. Ik steek mijn wijsvinger op, kijk haar in haar gemene, fletsblauwe zielespiegeltjes en zeg duidelijk; “ FOEI!”

Ze lispelt met keurige dictie  tussen dunne lippen door:” U bent een schoft. Mijn man zaliger had u ter plekke  laten fusileren.”

Ik maak een inschatting naar de politionele acties in onze voormalige gordel van smaragd. En geef de Indonesiers groot gelijk dat ze van ons af wilden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws