Nieuws

Panigale V4-2023 (of update 2022-model)

Midden in de zomer van 2022 trekt Ducati het doek van de nieuwe 2023-Panigale V4. De superbike krijgt nieuwe software die het beestachtige blok moet temmen.

Het draait niet volledig om digitale zaken bij de vernieuwde Panigale. De rode raket krijgt ook een andere ventilator die vooral het comfort van de straatrijder verhoogt. Je mag dan weliswaar in vuur en vlam staan voor het Italiaanse merk, maar het is wel zo aangenaam als je in het zadel niet aan de kook raakt.

De elektronische updates zitten op de 2023 Panigale V4, V4S en V4 SP2 modellen. Eigenaren van een 2022-model moeten even langs de dealer om de nieuwe programma’s in hun motorfiets te zetten. Ze beschikken dan ook over een verfijnde tractiecontrole. Het DTC regelt de hoeveelheid koppel die gewenst is door de rijder en die gewenst is om niet te crashen nauwgezet op elkaar af.

De Ducati Quickshifter (DQS) schakelt dankzij de update nog vloeiender dan voorheen. Dat geldt zowel voor lage, midden als hoge toeren. Bij deellast schakelt de quickshifter niet langer de injectie uit, maar vertraagt de ontsteking voor een nog zachtere overgang. Vol gas schakelt de software nog steeds de injectie kort uit, maar het vermogen komt er nog sneller weer in.

De 2023-Panigale heeft vernieuwde Engine Brake Control (EBC) EVO2 software. Deze optimaliseert de hoeveelheid motorrem. Bij weinig druk op het achterwiel neemt de motorrem in kracht af. Die neemt richting de Apex weer toe. Deze slimme software verhoogt de stabiliteit bij remacties. Kijk hier voor een Ducati-dealer in jouw buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws