Nieuws

Oud versus nieuw: Yamaha Tracer 700

Wie op zoek is naar een hoogpotige allrounder met een energiek blok, niet al te hoog gewicht en ook nog een redelijk aantrekkelijke prijs, vindt sinds 2016 in de Yamaha Tracer 700 een bijzonder geschikte kandidaat. Voor dit jaar is de twin flink onderhanden genomen, wat de volgende vraag rechtvaardigt: tijd om over te stappen?

In alle eerlijkheid, de nieuwe Tracer heeft grote schoenen om te vullen. De oude 700 wordt immers al jaren met superlatieven overladen. Wat voor een ‘slechts’ 75 pk sterke machine toch best opvallend genoemd mag worden. Met het uiterlijk was ook niets mis, dus waarom überhaupt een update? Iets dat goed is, moet je niet veranderen immers. De komst van Euro5 maakte evenwel dat er aan het blok gesleuteld moest worden en die gelegenheid nam Yamaha te baat om ook op wat andere punten een paar aanpassingen door te voeren. Zo zijn ook rijwielgedeelte en uitrusting naar een hoger plan getild, en niet te vergeten, het uiterlijk natuurlijk. De nieuwe is veel minder scherp getekend dan zijn voorganger en oogt dankzij verschillende R1-trekjes een stuk sportiever.

Er is onder de streep dus behoorlijk aan de populaire middenklasse allrounder gehakt, gezaagd en vertimmerd, maar hebben die inspanningen ook daadwerkelijk enig effect, in positieve zin uiteraard, gesorteerd? Dat lees je in MotoPlus 13/2020 (vanaf 26 juni in de winkel).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws