Nieuws

Opvallend modelletje voor op je kop

De Ghost van Caberg is duidelijk geen helm voor muurbloempjes en grijze muizen. De 2022-modellen van de Italiaanse helmfabrikant moeten goed vallen bij modieuze caféracers, custom- en scooterrijders die anders durven zijn.

Met de Ghost kun je ook daadwerkelijk anders zijn omdat de helm op verschillende manieren te dragen is. Dat varieert van helm met vizier, foamstrip die beschermt tegen rijwind en mondmasker tot aan alleen het vizier. Aan de dagelijkse praktijk is ook gedacht. Het vizier is met een hand te openen en een Pinlock voorkomt beslaan. De binnenvoering is volledig te verwijderen en te wassen.

De helm kent twee maten van de buitenschaal. De kleine is goed voor XS 53/54 tm L 59 en de grote tot XXL 61. Caberg maakt de helm van fiberglas behalve de Full Carbon-variant. Die is vanzelfsprekend gemaakt van koolstofvezel. Met 1.100 gram is het in ieder geval een lekker lichte helm.

De nieuwe Ghost kost driehonderd euro. Caberg levert een keur aan vizieren. Van een gewone transparante tot aan getinte en spiegelende. Natuurlijk neemt een Italiaanse helmfabrikant ook een communicatiesetje op in zijn prijslijst. Verder levert het zo’n tien verschillende kleuren en designs van de helm. Bekijk alle uitvoeringen hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws