Nieuws

Opvallend gecamoufleerde BMW K1100RS

Camouflage is in essentie bedoeld om iets te verhullen. Customshop Impuls uit München heeft het echter gebruikt om haar motor juist meer op te laten vallen. De V/ – zoals de minimalistische BMW K1100RS nu door het leven gaat – is namelijk voorzien van een reflecterend camouflagepatroon.

Dit zorgt ervoor dat de motor opvalt, maar ook dat de scherpe lijnen in het design ‘verstopt worden’. Bij het ontwerp heeft Impuls er namelijk voor gekozen het hoekige van de originele motor te behouden. Het frame van de V/ is afkomstig van een K100 uit 1984 en het achterlicht stamt uit een K1200.

Dat de K1100 op twee niet-matchende wielen staat, is eveneens een bewuste keuze. “Het standaard dikke 18” achterwiel ziet er onwijs goed uit. Door dit te combineren met een veel smaller voorwiel krijgt de motor een agressieve look”, aldus Impuls. Dit is verder versterkt door de voorvork 8 centimeter korter te maken. Het zadel, de koplamp en airbox zijn maatwerk. Verder is de motor voorzien van Motogadget-elektronica en accessoires. Bij de remmen is de keuze gevallen op een radiale Magura HC3-unit. Het clip-on stuur, de remleidingen, achterrem, voetsteunen en koppelingshendel zijn afkomstig van ABM.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws