Nieuws

Oprichter Alpinestars (91) overleden

Sante Mazzarolo, de oprichter van Alpinestars, is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Mazzarolo was al langere tijd ziek.

De Italiaanse ondernemer richtte in 1963 in het Noord-Italiaanse Maser zijn inmiddels wereldwijd bekende sportkledingmerk Alpinestars op. In het begin voor de productie van wandel- en skischoenen om zich daarna te specialiseren in motorcross en enduro.

In de jaren 70 werd hier ook het straatracen aan toegevoegd om in 1990 te beginnen met de productie van lederen motorpakken en later ook kleding en accessoires voor de autosport.

“Vandaag is Maser een geweldige ondernemer met een groot hard en authentiek geloof verloren die technologie en design wist samen te brengen”, liet burgemeester Claudia Benedos van Maser weten.

Sante laat een vrouw, Dolly, en drie kinderen, Gabriele, Lucia en Gloria, achter. Gabriele Mazzarolo nam enige tijd geleden al het stokje over van zijn vader als directeur van Alpinestars. Ook zijn zussen werken in de onderneming.

Alpinestars produceert tegenwoordig kleding en technische uitrusting die onder meer in de MotoGP, MXGP en Formule 1 gebruikt wordt. Zo rijden toppers als Jeffrey Herlings, Marc Márquez, Andrea Dovizioso, Maverick Viñales en Jeremy Seewer in Alpinestars.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws