Nieuws

Oprichter Alpinestars (91) overleden

Sante Mazzarolo, de oprichter van Alpinestars, is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Mazzarolo was al langere tijd ziek.

De Italiaanse ondernemer richtte in 1963 in het Noord-Italiaanse Maser zijn inmiddels wereldwijd bekende sportkledingmerk Alpinestars op. In het begin voor de productie van wandel- en skischoenen om zich daarna te specialiseren in motorcross en enduro.

In de jaren 70 werd hier ook het straatracen aan toegevoegd om in 1990 te beginnen met de productie van lederen motorpakken en later ook kleding en accessoires voor de autosport.

“Vandaag is Maser een geweldige ondernemer met een groot hard en authentiek geloof verloren die technologie en design wist samen te brengen”, liet burgemeester Claudia Benedos van Maser weten.

Sante laat een vrouw, Dolly, en drie kinderen, Gabriele, Lucia en Gloria, achter. Gabriele Mazzarolo nam enige tijd geleden al het stokje over van zijn vader als directeur van Alpinestars. Ook zijn zussen werken in de onderneming.

Alpinestars produceert tegenwoordig kleding en technische uitrusting die onder meer in de MotoGP, MXGP en Formule 1 gebruikt wordt. Zo rijden toppers als Jeffrey Herlings, Marc Márquez, Andrea Dovizioso, Maverick Viñales en Jeremy Seewer in Alpinestars.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.