Nieuws

Oppassen in Zwitserland!

Zwitserland is verkeerstechnisch erg veilig. En daar doen de voormalige horlogemakers veel aan.

Vanaf volgend jaar kun je in Zwitserland bij onverantwoorde rijgedrag niet alleen en ravijn in duiken, maar ook de bak in draaien.

Per 1 januari 2013 kun je in Zwitserland voor vier jaar naar de gevangenis worden gestuurd als je (veel) te hard rijdt.

Zwitserland is nu al een land met hoge boetes voor snelheids- en verkeersovertredingen. Voor bumperkleven ben je zo maar een paar maanden je rijbewijs kwijt en op te hard rijden staan hoge geldboetes.

Per 1 januari 1013 worden de straffen op snelheidsovertredingen in Zwitserland nog hoger. Men kan sneller een rijbewijs invorderen en mensen die erg veel te hard rijden hangt een gevangenisstraf van minimaal 1 en maximaal 4 jaar boven het hoofd.

De gevangenisstraffen gelden als je 40km/u te hard rijdt in een 30km gebied, 50km/u in een 50km gebied, 60km/u op een 80km weg of meer dan 80km/u te hard op een snelweg (120km).

Blijf je onder de drempel van gevangenisstraf maar rijd je wel veel te hard dan kan je rijbewijs worden ingenomen. Ook als je dronken achter het stuur zit ben je je rijbewijs minimaal twee jaar kwijt.

Naast je rijbewijs en je vrijheid kun je ook je motor kwijtraken. Deze kan per januari eerder in beslag worden genomen.

Waar ze ook niet van houden in Zwitserland zijn radarverklikkers. Deze worden per januari verboden. Dat betekent dus ook dat je de flitspaal waarschuwingen uit je Tom Tom moet halen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws