Nieuws

Op pad met de Harley-Davidson LiveWire

Elektrisch rijden neemt steeds serieuzere vormen aan. Zo bewijst ook Harley-Davidson met haar LiveWire. Eric is daarom in Barcelona om kennis te maken met de volledig elektrische Amerikaan. Na een klein rondje (van zo’n 100 km) zijn de eerste bevinden goed.

Oké, het is even wennen dat het geluid en de trillingen van een benzinemotor ontbreken. Maar als je dat eenmaal geaccepteerd hebt, is er ook voldoende ruimte voor plezier. In de sportstand is de motor bijvoorbeeld bloedsnel. Dat heeft uiteraard wel zijn weerslag op de actieradius, die dan terugloopt tot zo’n 120 km. Kies je voor wat minder explosieve kracht en zet je hem in eco, dan loopt dit echter al snel op richting de 200 km. Niet verkeer dus.

En ook qua rijden, bevalt de motor. Hij voelt aan als een handige naked met het rijgemak van een scooter. Wat wel een puntje van aandacht is, is het gewicht. Zeker bij het insturen voel je de kilo’s doorduwen. Verder beschikt de motor over schitterende elektronica met een mooi touchscreen-dashboard en app. De LiveWire maakt wat dat betreft zijn belofte als topmodel in het elektrische gamma zeker waar.

En dat gamma gaat groeien, zo belooft Harley. Dus we kunnen nog flink wat modellen verwachten. Variërend van stepjes, fietsen en scooters tot wat gunstiger geprijsde motorfietsen. Lees alles over de LiveWire en Harleys toekomstplannen in MotoPlus 1, die vanaf 10 januari 2020 in de winkel ligt!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.