Nieuws

Op naar Zeeland!

Na negen jaar eindelijk een verlaging van de tolprijs voor motorrijders!

Zo’n 67% van alle passages bij de Westerscheldetunnel wordt betaald met de t-tag. De N.V. Westerscheldetunnel heeft besloten om de nominale tarieven te laten stijgen maar de tarieven voor t-tag houders gelijk te houden. Zo wordt het voordeel voor t-tag houders verder vergroot. Hierdoor wordt het gebruik van de t-tag gestimuleerd en een vlottere doorstroming op het tolplein bereikt.

Vanaf 2012 is er een speciaal tarief voor motorrijders van € 2,50. Zij vallen niet meer in categorie 1 voor personenauto’s, maar in de nieuwe categorie 5. Alle motorrijders betalen € 2,50 bij de kassa. Omdat het detectiesysteem in het wegdek niet alle motoren herkent, zijn motorrijders, ook met een t-tag, vanwege veiligheid verplicht om via de kassa te rijden.

En in 2012 gelden vier tolvrije dagen, waarop iedereen kan passeren zonder tol te betalen. Bijvoorbeeld voor een familiebezoek of een dagje winkelen in Goes of Terneuzen. Kijk voor de nieuwe tarieven van 2012 en voor een uitgebreide omschrijving van de nieuwe maatregelen op www.westerscheldetunnel.nl

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.