Nieuws

Op naar Zeeland!

Na negen jaar eindelijk een verlaging van de tolprijs voor motorrijders!

Zo’n 67% van alle passages bij de Westerscheldetunnel wordt betaald met de t-tag. De N.V. Westerscheldetunnel heeft besloten om de nominale tarieven te laten stijgen maar de tarieven voor t-tag houders gelijk te houden. Zo wordt het voordeel voor t-tag houders verder vergroot. Hierdoor wordt het gebruik van de t-tag gestimuleerd en een vlottere doorstroming op het tolplein bereikt.

Vanaf 2012 is er een speciaal tarief voor motorrijders van € 2,50. Zij vallen niet meer in categorie 1 voor personenauto’s, maar in de nieuwe categorie 5. Alle motorrijders betalen € 2,50 bij de kassa. Omdat het detectiesysteem in het wegdek niet alle motoren herkent, zijn motorrijders, ook met een t-tag, vanwege veiligheid verplicht om via de kassa te rijden.

En in 2012 gelden vier tolvrije dagen, waarop iedereen kan passeren zonder tol te betalen. Bijvoorbeeld voor een familiebezoek of een dagje winkelen in Goes of Terneuzen. Kijk voor de nieuwe tarieven van 2012 en voor een uitgebreide omschrijving van de nieuwe maatregelen op www.westerscheldetunnel.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

MotoMondo importeur QJMotor

MotoMondo importeur QJMotor

16 april, 2024

MotoMondo mag zich vanaf 1 mei 2024 importeur noemen van het voor de Benelux nieuwe motormerk QJMotor. QJ Motor is ...

Overig nieuws