Nieuws

Op naar de + 400 km/uur dankzij niobium

Het Amerikaanse Lightning heeft een nieuw project onthult: een elektrische motorfiets om het snelheidsrecord van Max Biaggi op een Voxan Wattman te verbreken. Dit elektrische snelheidsmonster luister naar de naam Tachyon Nb.

Aerodynamica is bij zo’n recordpoging natuurlijk erg belangrijk. De kuip is dan ook door Lightning in de windtunnel ontworpen. Het immense bouwwerk laat de rijder bijna volledig verdwijnen achter de grote ruit. Ook het gebruik van lichte materialen is van groot belang als iedere kilometer telt. Lightning doet dat met niobium, een zeldzaam metaal dat onder andere wordt gevonden in Brazilië. Het is extreem hittebestendig waardoor onderdelen veel kleiner kunnen zijn zonder dat ze oververhit raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de remklauwen. Ondanks alle hightech gewichtsbesparing heeft Lightning nog niet bekend gemaakt wat de Tachyon Nb weegt.

De Tachyon is voor de Amerikaanse fabrikant ook een test voor de toekomst. Het gebruik van niobium moet het gewicht van elektrische motoren namelijk drastisch kunnen verminderen. Maar het eerste doel op de agenda is het verbreken van het huidige record (ongeveer 455 km/uur). Meer info: www.lightningmotorcycle.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws