Nieuws

Op de duurzame toer met onderkleding van Odlo

De naam Odlo zegt je wellicht niet veel, maar toch timmert deze van origine Noorse fabrikant (met tegenwoordig het hoofdkantoor in Zwitserland) al meer dan zeventig jaar aan de weg op outdoor sportkledinggebied. Zo heeft de onderneming onder andere een uitgebreide lijn aan onderkleding paraat, met daarin komend jaar onder meer deze nieuwe Active Warm.

Achter deze naam gaat meer schuil dan enkel een eenvoudige baselayer, de Active Warm gaat namelijk op de duurzame toer. Duurzaamheid is tegenwoordig een groot goed, ook bij Odlo. Zo wordt ongeveer zestig procent van de collectie in Europa geproduceerd, wat onder meer een positief effect op de transportkosten heeft. Maar ook wat betreft de kledingcollectie slaat de firma het duurzame pad in, deze naadloze Active Warm is bijvoorbeeld volledig gemaakt van gerecycled polyester afkomstig van PET-flessen.
In de praktijk komt dat er onder meer op neer dat er voor de productie van enkel het shirt negen 1,5-liter PET-flessen zijn gebruikt, de Active Warm-set draagt dan ook een speciaal Eco-label.

De nieuwe Active Warm baselayerset is er in zowel een dames-, heren- als kinderuitvoering, met de keuze uit korte en lange mouwen. De maatvoering loopt van S t/m XXL voor volwassen en van 80 t/m 176 bij de kindermaten. Een volledige set is er vanaf € 110,00. Info: www.odlo.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.