Nieuws

Ook MV Agusta aan de elektrische step

Zonder fatsoenlijke elektrische step tel je anno 2021 niet meer mee als motorfabrikant, dus ook MV Agusta heeft zich er aan gewaagd. Zie hier de Rapido Serie Oro, keurig in de huiskleuren van het de fabrikant uit Schiranna.

Een elektrische fiets hadden ze al – de AMO – en een step als deze is natuurlijk een fijn stukje cement om een jonge en hippe doelgroep aan je te binden. Het stepje heeft een magnesium frame, 10 inch wieltjes, schijfremmen en een 48V 500W borstelloze elektrische motor, die goed is voor 24 Nm koppel en een topsnelheid van 40 km/uur. De actieradius bedraagt zo’n 50 kilometer. Ook heeft de Rapido vier rijmodi: voetganger, Eco, Comfort en Sport+. In Italië kost het apparaat € 999,-.

In Nederland zijn de meeste elektrische steps trouwens niet toegestaan op de openbare weg. Steps moeten in ons land voldoen aan de criteria ‘bijzonder bromfiets’ om te worden toegelaten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.