Nieuws

Ook BMW legt fabriek stil om coronacrisis

BMW Motorrad heeft, net als verschillende andere motormerken, bekendgemaakt de productie in haar fabrieken tot nader orde stil te leggen. In eerste instantie gaat het om een periode van ten minste vier weken.

De reden is om de werknemers op de productielijnen te beschermen tegen een verhoogd risico op besmetting met het coronavirus. Maar er is ook vrees voor een afname in de toelevering van onderdelen, waardoor de productie ook stilgelegd zou moeten worden. Een andere overweging is dat de vraag naar nieuwe BMW-motorfietsen momenteel en ook kort na de crisis waarschijnlijk erg laag zal zijn.

BMW bouwt al sinds 1969 motorfietsen in haar fabriek in Berlijn. Onlangs werd er nog een bijzonder mijlpaal behaald, toen de 3.000.000ste motorfiets van de band rolde. Het nieuws om deze fabriek te sluiten hing echter al in de lucht. Zo werd kort voor de nieuws al bekendgemaakt dat het merk haar autoproductie in haar fabrieken in Europa en Zuid-Afrika stop ging zetten. De assemblage-fabrieken in Thailand en Brazilië, waar BMW ook motorfietsen produceert, blijven voorlopig wel in bedrijf.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws