Nieuws

Ook BMW legt fabriek stil om coronacrisis

BMW Motorrad heeft, net als verschillende andere motormerken, bekendgemaakt de productie in haar fabrieken tot nader orde stil te leggen. In eerste instantie gaat het om een periode van ten minste vier weken.

De reden is om de werknemers op de productielijnen te beschermen tegen een verhoogd risico op besmetting met het coronavirus. Maar er is ook vrees voor een afname in de toelevering van onderdelen, waardoor de productie ook stilgelegd zou moeten worden. Een andere overweging is dat de vraag naar nieuwe BMW-motorfietsen momenteel en ook kort na de crisis waarschijnlijk erg laag zal zijn.

BMW bouwt al sinds 1969 motorfietsen in haar fabriek in Berlijn. Onlangs werd er nog een bijzonder mijlpaal behaald, toen de 3.000.000ste motorfiets van de band rolde. Het nieuws om deze fabriek te sluiten hing echter al in de lucht. Zo werd kort voor de nieuws al bekendgemaakt dat het merk haar autoproductie in haar fabrieken in Europa en Zuid-Afrika stop ging zetten. De assemblage-fabrieken in Thailand en Brazilië, waar BMW ook motorfietsen produceert, blijven voorlopig wel in bedrijf.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.