Nieuws

Onze platte Ardennen

We bezochten Friesland boven Dokkum en er ging een wereld voor ons open. We bezochten Moddergat en zijn nu niet meer onder de indruk van de skyline van New York. Boven Dokkum ligt een fantastisch net aan prima onderhouden, bochtige wegen.

Door het vlakke land zijn die allemaal super overzichtelijk. En – maar dat terzijde – de locals hebben er een prettige losse interpretatie van de aangegeven snelheden. De wegen en de weidse uitzichten zijn voor Jawa rijders en R 1200 GS piloten even mooi. Als uitvalsbasis voor zo’n tijdreis adviseren wij u om de Aalsumse B&B ‘De Bolstienplaets’ van de familie Terpstra te kiezen.

Niet alleen omdat het begrip ‘gastvrijheid’ daar lijkt te zijn uitgevonden, maar ook om je partner te plezieren. Want op de boerderij worden enorm aaibare springpaarden gefokt. En die laten het hart van elke vrouw smelten.

En Dokkum? Dat is een heerlijk stadje wanneer het niet verstopt is met elfstedengangers. In restaurant de Waegh is het er goed toeven.De bediening is vriendelijk en professioneel. En het feit dat het tempo van het opdienen al snel verleidt tot het bestellen van nog een fles wijn? Ach, de terugweg naar de Bolstienplaets is zo moeilijk niet.
www.bed-and-breakfast-friesland.nl
www.waagdokkum.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...
Honda scherpt MSX125 aan

Honda scherpt MSX125 aan

12 juli, 2024

De Dax, Monkey en MSX125 (Grom in de VS en Japan) van Honda kunnen op een hondstrouwe fanschare rekenen. Honda ...

Overig nieuws