Nieuws

Ontslagen om tegenvallende verkopen

Het zal niet als een verassing komen dat de coronacrisis ook op de motorbranche een negatieve impact heeft. Mei mag in Nederland dan een topmaand zijn geweest qua motorverkopen, wereldwijd blijft het nog behoorlijk achter. En dat heeft in ieder geval Triumph ertoe bewogen afscheid te nemen van een groot aantal medewerkers.

De Britse motorbouwer heeft bekendgemaakt wereldwijd van 400 medewerkers afscheid te nemen. En dat terwijl de fabriek in Thailand de deuren niet heeft hoeven sluiten. Reden zit hem dan ook in de enorm teruggelopen verkoop. Volgens fabrikant is het aantal nieuwverkochte Triumph’s in de afgelopen drie maanden met liefst 65 procent gedaald. Vooral enkele grote markten zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn hier debet aan.

Volgens Nick Bloor, CEO van Triumph Motorcycles, was het een moeilijke maar onvermijdelijke beslissing om zoveel medewerkers te ontslaan. De huidige coronacrisis en het gebrek aan omzet is een grote uitdaging voor het bedrijf, dat in 1902 werd opgericht. De focus ligt daarom nu op herstructureren, laat Bloor weten. Zo moet Triumph zich in de toekomst beter kunnen weren tegen verdere negatieve affecten. Jaarlijks worden er circa 60.000 motorfietsen door Triumph geproduceerd.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.