Nieuws

ONK races GRATIS voor publiek

Eerste ONK motorrace biedt spanning en spektakel
Races gratis voor publiek
Gratis naar de motorraces op het TT Circuit en de Nederlandse toppers in actie zien? Dat kan op zaterdag 12 april. Tribunes en paddock zijn die dag vrij toegankelijk tijdens de eerste races om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK).
Bezoekers krijgen mooie klassen voorgeschoteld, waarbij de meest in het oog springende de Dutch Superbike en Dutch Supersport zijn. Deze twee zware klassen komen op zaterdagmiddag tijdens de races maar liefst tweemaal in de baan. Ook de derde ONK-klasse, de Dutch Sidecars, rijden een wedstrijd op 12 april op het TT Circuit. De trainingen beginnen om 9.00 uur en de eerste race staat in het voorlopige tijdschema om 14.00 uur gepland.

Zeven klassen komen aan de start. De strijd in de drie ONK-klassen zal fel zijn, want het is de eerste maal dit seizoen dat er om de kampioenspunten gestreden kan worden. Vast staat dat de klasse Dutch Superbike een nieuwe kampioen zal krijgen, want titelverdediger Danny de Boer (Staphorst) rijdt dit jaar niet in het ONK. Wie weet kan Arie Vos (Oss) die titel overnemen. Vos had al drie titels achter zijn naam staan. Geduchte tegenstand zal Vos ondervinden van Nelson Rolfes (Emmen) en Nigel Walraven (Utrecht) en ook nieuweling Kervin Bos (Wilnis).Onder de deelnemers in de Dutch Superbike bevindt zich ook Rintje Ritsma, de oud-schaatser uit Lemmer.
In de Dutch Supersport zijn Davy Thoonen (Haps) op zijn Ten Kate/Honda en Kevin van Leuven (Swolgen) kanshebbers voor de winst. Ook Christiaan Nobel (Hellevoetsluis) en EK Superstock 600-coureur Wayne Tessels (Lopik).

In de zijspanklasse beleeft de ONK-race op het TT Circuit een primeur. Kees Endeveld (Grolloo), die jarenlang bakkenist is geweest, onder andere bij Bennie Streuer, neemt zelf het stuur in handen. Hij zal met bakkenist Jeroen Remmé zijn debuut maken als zijspancoureur. Of Endeveld zich al kan meten met de kanshebbers moet worden afgewacht. Voor de winst is kampioen Kees Kentrop (Mijdrecht) favoriet. Hij zal echter moeten afrekenen met sterke tegenstanders als vice-kampioen Jarno Keppel (Nunspeet) en oud-kampioen Colin Nicholson (GB).
Het raceprogramma wordt gecompleteerd met de Ducati 3D Cup, de Classics, met onder andere aan de start Johan ten Napel (Beilen) en Jan Frank Bakker (Midwolda).
Er wordt deze racedag geen entree geheven en ook de toegang op de paddock is vrij. Een prachtige gelegenheid deze eerste ONK-race van het seizoen te bezoeken op zaterdag 12 april.
De organisatie is in handen van de KNMV in nauwe samenwerking met de mensen die de SMA-races voorheen in Assen organiseerden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws