Nieuws

Omzet Ducati in 2023 opnieuw boven een miljard euro

De omzet van Ducati heeft in 2023 voor het tweede achtereenvolgende jaar de grens van één miljard euro doorbroken en komt uit op 1.065 miljoen euro, iets onder het record van 2022 werd bereikt (1.089 miljoen euro).

In 2023 werden wereldwijd 58.224 motorfietsen verkocht. Dat is iets minder dan in 2022, maar nog altijd goed voor een derde plaats zet in de geschiedenis van Ducati als het gaat om verkoopaantallen.

“De resultaten van Ducati in 2023 onderstrepen de strategische beslissingen en het zelf gefinancierde investeringsbeleid dat we al een aantal jaren voeren. We sloten het fiscale jaar af met een omzet die opnieuw meer dan één miljard euro bedroeg en een record bedrijfsresultaat, waaraan de successen in de racerij moeten worden toegevoegd, die ons voor het tweede opeenvolgende jaar tot wereldkampioen in de MotoGP en WorldSBK maakten”, verklaart Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “Versterkt door de behaalde doelen, kijken we vastberaden naar de toekomst en gaan we door met het ontwikkelingsplan van het merk en het productassortiment, met de wens om onze aanwezigheid uit te breiden naar nieuwe segmenten, nieuwe motorrijders aan te spreken en de gemeenschap van Ducatisti te laten groeien. De intrede in de motorcross die voor dit jaar gepland staat, is hiervan het bewijs.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws