Nieuws

Offroad door de Alpen

Overdaad schaadt? Vaak wel, maar komt het op motorrijden in de Alpen aan, dan zijn voor gemiddelde motorrijder 365 dagen per jaar nog aan de krappe kant om de bochtenhonger te stillen. Niet verwonderlijk, de indrukwekkende landschappen en enorme variëteit aan bochten kent immers geen gelijke!

In MotoPlus 16/2020 gaan we op pad naar dit waanzinnig mooie bergmassief in zuidelijk Europa. Dit keer voegen we echter een extra dimensie toe aan het bezoek, we gaan namelijk grotendeels offroad. Meer specifiek in de Westelijke Alpen, waar je makkelijk de boomgrens kunt overschrijden met eindeloze panorama’s als beloning. Er zijn ontelbare onverharde routes boven de tweeduizend meter en zelfs nog diverse boven de 2.500 meter. De hoogste passen brengen je zelfs tot drieduizend meter hoogte. De Ligurische Alpen, met onder meer de befaamde Ligurische Grenzkammstrasße, vormen daarbij de uitlopers die je letterlijk ziet overgaan van Alpenformaat naar heuvel om tenslotte in de Middellandse Zee weg te zinken.

Voer voor fascinerende beelden en verhalen kortom, die je in MotoPlus 16/2020 zoals gezegd kunt lezen. En uiteraard bieden we je ook weer de mogelijkheid om zelfs eens offroad van de Alpenwereld te genieten, klik hier voor een enerverende route over Varaita-Maira-Kammstrasse en de Ligurische Grenzkammstraße, inclusief een mooie verbindingsroute die eveneens grotendeels offroad loopt.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.