Nieuws

Offroad door de Alpen

Overdaad schaadt? Vaak wel, maar komt het op motorrijden in de Alpen aan, dan zijn voor gemiddelde motorrijder 365 dagen per jaar nog aan de krappe kant om de bochtenhonger te stillen. Niet verwonderlijk, de indrukwekkende landschappen en enorme variëteit aan bochten kent immers geen gelijke!

In MotoPlus 16/2020 gaan we op pad naar dit waanzinnig mooie bergmassief in zuidelijk Europa. Dit keer voegen we echter een extra dimensie toe aan het bezoek, we gaan namelijk grotendeels offroad. Meer specifiek in de Westelijke Alpen, waar je makkelijk de boomgrens kunt overschrijden met eindeloze panorama’s als beloning. Er zijn ontelbare onverharde routes boven de tweeduizend meter en zelfs nog diverse boven de 2.500 meter. De hoogste passen brengen je zelfs tot drieduizend meter hoogte. De Ligurische Alpen, met onder meer de befaamde Ligurische Grenzkammstrasße, vormen daarbij de uitlopers die je letterlijk ziet overgaan van Alpenformaat naar heuvel om tenslotte in de Middellandse Zee weg te zinken.

Voer voor fascinerende beelden en verhalen kortom, die je in MotoPlus 16/2020 zoals gezegd kunt lezen. En uiteraard bieden we je ook weer de mogelijkheid om zelfs eens offroad van de Alpenwereld te genieten, klik hier voor een enerverende route over Varaita-Maira-Kammstrasse en de Ligurische Grenzkammstraße, inclusief een mooie verbindingsroute die eveneens grotendeels offroad loopt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws