Nieuws

Nu in de winkel: Noppennieuws 01 – 2021

Vrijdag 5 februari verschijnt Noppennieuws 1 en daarin praten we uitgebreid met ons nieuwe Nederlandse MXGP-supertrio Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers. Alle drie zitten ze komend seizoen in het zadel van een fabrieksmachine in de MXGP en alle drie hebben ze veel te vertellen. Herlings over zijn blessures en waarom het zo vaak is mis gegaan. Coldenhoff over zijn opmerkelijke overstap naar Yamaha en Bogers over hoe hij in zes maanden tijds van postsorteerder weer fabrieksrijder bij werd, nu bij GasGas.

Verder in Noppennieuws 1 uiteraard een uitgebreide terugblik op de Dakar-rally, plus een grote MX2-vergelijkingstest tussen de 250-viertakten van GasGas, Honda, Husqvarna, Kawasaki, KTM en Yamaha. Ook gaan we dieper in op de diefstal van crossmotoren, en geven we tips hoe je het de dieven zo lastig mogelijk kunt maken.

Het nieuwe Digitaal Opkopers Register (kortweg DOR), dat vanaf 1 januari 2021 verplicht is, moet het de dieven ook lastiger maken, net als de website www.stopheling.nl, waar bij de politie aangegeven gestolen goederen vermeld staan.

Bij gebrek aan offroad-ritten en enduro’s gingen we afgelopen najaar een dagje rijden op het Enduro Domain in het Belgische Bilstain. Een aanrader voor een leuk dagje buitenspelen. Ook gaan we dieper in op de techniek van een elektrische crossmotor, maakten we een interview met de onbekende wereldkampioen Billy Bolt, en waren we bij een training van het enduroteam van de Lucht Mobiele Brigade. Uiteraard volgden we de start van het AMA supercross-seizoen en we bezochten Bert de Vos die een prachtige Can-Am crosser uit 1973 opnieuw heeft opgebouwd voor de twinshock classic-cross. En dat je zelfs in India mooi offroad kunt rijden, laten we zien in een avontuurlijke reportage.  In Mannen van Staal kijken we tenslotte terug op de carrière van de Achterhoekse crosser Fons Nijhof.

Noppennieuws 1 is vanaf vrijdag 5 februari verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vindt je ook op onze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen via www.noppennieuws.nl/word-abonnee/, het blad wordt dan thuisgestuurd.

Abonnees ontvangen hem uiteraard automatisch thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.