Nieuws

NS gaat waaghalzen flitsen

Iedereen kent ze wel; ongeduldige verkeerdeelnemers die nog even snel gas bij geven terwijl de slagbomen bij een spoorwegovergang al sluiten. De NS heeft het antwoord al klaar. Na een succesvolle proef met flitscamera’s bij een Hilversumse spoorwegovergang gaat ProRail nog eens 22 camera’s plaatsen. Zetten die je op de gevoelige plaat dan mag je als motorrijder een bekeuring van 250 euro verwachten.

De Hilversumse flitspaal was in zes maanden tijd goed voor meer dan duizend bekeuringen voor mensen die nog net even voor een aanstormende trein langs wilden. Maandelijks zijn er volgens de NS landelijk bijna 370 bijna-aanrijdingen bij overwegen en dat kost de spoorwegen tijd en geld. Overigens flitst de spoorwegcamera niet echt, maar het camerasysteem analyseert de beelden en slaat bij mogelijke overtredingen de beelden op om door een opsporingsambtenaar te worden bekeken. Voetgangers en fietsers gaan overigens ook niet vrijuit; boa’s controleren vaker dan voorheen bij overwegen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.