Nieuws

Norton wil beginnen met uitleveren van reeds bestelde motoren

Er waait een nieuwe wind bij de Britse motorfietsenfabrikant Norton en dat begint met het wegwerken van openstaande schulden. Dus heeft nieuw eigenaar TVS, die in juli 2020 het merk overnam, bekendgemaakt dat de motoren die al besteld en betaald waren, nu ook daadwerkelijk uitgeleverd gaan worden.

Op het moment dat Norton failliet ging en de deuren moest sluiten, hadden verschillende mensen al een Norton besteld. Enkele van hen hadden de rekening zelfs al volledig betaald. Bij het opmaken van het faillissement, beraamde curator BDO dat deze schuldeisers goed waren voor ongeveer 950.000 euro. Toen het Indiase bedrijf TVS de boel overnam, kreeg Norton weer 16 miljoen pond in kas. Dit geld werd in eerste instantie voornamelijk gebruikt om grote schuldeisers schadeloos te stellen. De klanten van Norton leken achter het net te gaan vissen. Tot nu dus.

Mensen die een Norton besteld hadden, kunnen zich melden. Als de bestelling geverifieerd kan worden, kan de motor geproduceerd worden. TVS wijst klanten er wel op dat zij niet verplicht zijn om deze stap te zetten, dus er kan geen wettelijke aanspraak aan ontleed worden. Dat TVS toch besloten heeft de openstaande orders alsnog te gaan vervullen, komt omdat ze vinden dat de Norton-klanten het verdienen.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.