Nieuws

Norton tijdelijk onder leiding oud Harley-Europa directeur

John Russell is door TVS, de nieuwe eigenaar van het Norton, aangesteld als interim CEO. Russel heeft al een lange staat van dienst in de automotive-industrie. Zo was hij onder meer Vice President en Managing Director bij Harley-Davidson Europe en Land Rover. Met het aanstellen van een grote naam in de branche, wil de nieuwe eigenaar van Norton het bedrijf weer nieuw leven inblazen.

Norton kampte namelijk lange tijd met financiële problemen. In een poging dat tij te keren, ondernam Norton meerdere acties waaronder een crowdfundingactie. Die actie werd echter korte tijd later stopgezet nadat een anonieme partij het beoogde bedrag in één keer betaalde. Helaas voor Norton, bleek ook die kapitaalinjectie niet voldoende om de boel weer draaiende te krijgen. Hetgeen resulteerde in een overname door TVS. Voor een bedrag van 16 miljoen pond, omgerekend zo’n 18,4 miljoen euro, werd het Indiase bedrijf de nieuwe eigenaar van Norton.

De nieuwe eigenaar is van plan de productie van de huidige Norton-modellen voort te zetten. Daarnaast willen ze ook nieuwe modellen gaan lanceren rond de nieuwe 650cc tweecilinder van Norton. Daarnaast moet Norton, dankzij het internationale distributienetwerk van TVS , ook toegang moeten krijgen tot nieuwe markten.

Russel is niet het enige frisse bloed dat Norton weer op de kaart moet gaan zetten. Zo plaatste het bedrijf onlangs 15 vacatures voor verschillende technische en administratieve functies, waaronder kwaliteitsmanager, senior design engineer en senior motion control engineer.

“We zijn begonnen met het plannen van een herstart en willen nu zowel een aantal bestaande functies invullen als de mogelijkheden van het bedrijf uitbreiden”, vertelde John Russell in een interview met MCN. Met het aantrekken van 15 nieuwe medewerkers, groeit het bestaande personeelsbestand van Norton (nu 55 man sterk) met meer dan 25 procent. En dat is, als het aan Norton ligt, nog niet het einde.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.