Nieuws

Nog even wachten en dan is hij er: Honda Africa Twin 2020

Het avontuur roept, aldus Honda. Het merk heeft onlangs een video online gezet waarmee ze vast vooruitblikken op de presentatie van de gloednieuwe Honda Africa Twin. Veel meer dan twee oplichtende koplampen en de datum 23-09-2019 is er overigens niet te zien.

Gelukkig is het geruchten circuit al wat langer op gang, waardoor we het een en ander al weten. Bijvoorbeeld dat Honda de cilinderinhoud van haar twin gaat worden vergroten van 998 naar 1.098 cc. Uiteraard deels te wijten aan de nieuwe Euro5-norm.

Verwacht dus geen enorme vermogensboost. Welingelichte bronnen rond Honda laten weten bijvoorbeeld dat het topvermogen van de nieuwe twin op zo’n 100 pk komt te liggen. Het koppel moet met de nieuwe cilinderinhoud wel flink verbeteren. Net als nu het geval is, zal ook de 2020 Africa Twin in twee varianten op de markt komen, te weten de Standard en Adventure Sports. Beide machines worden naar verluidt uitgerust met een TFT-scherm, LED-verlichting, betere veerelementen, een verwijderbaar – in plaats van gelast – subframe en tubeless banden.

Waar de Standard-uitvoering gericht blijft op lekker lichtvoetig rijden, wordt de Adventure Sports meer op toeren toegespitst. Hoe dat eruit kan komen te zien, zie je hieronder bij het vooraanzicht dat het Japanse tijdschrift Young Machine liet maken. Al is het aannemelijker dat Honda zelf voor een wat minder dik voorkomen kiest. Een allroad met 100 pk moet zich immers niet willen meten met echt forse allroads als die van BMW en KTM.

De nieuwe Africa Twin zal dan ook eerder gezien worden als een slanker reisalternatief. Uiteraard wel voorzien van een keur aan moderne functies als een quickshifter, bochten- ABS, elektronische vering en wellicht dat ook het DCT-systeem tevens een update krijgt. Klinkt goed!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.