Nieuws

Nog een Husky!

De Duitse harttransplantaties hebben het oude Zweedse merk goed gedaan, Husqvarna is weer helemaal terug. En waar de oude liefhebbers voor vreesden is niet gebeurd: De nieuwe Husqvarna’s zijn geen zielloze BMW klonen geworden.

Husqvarna er trots op, dat er deze week alweer een nieuwe motorfiets is gepresenteerd op Salon de la Moto motorshow in Parijs, waar de Concept Strada onthuld werd.

Net als de Nuda, is Concept Strada gericht op jonge, dynamische  motorrijders die op zoek zijn naar scherpe styling, makkelijke bediening en goede rijeigenschappen. Met zijn 650cc eencilinder motor en kwaliteitscomponenten is de Concept Strada bedacht om pure fun te bieden, In hartje Randstad of via de Maasvallei naar de Ardennen.

Het uitgangspunt voor de Concept Strada is het 650cc motorblok dat door BMW werd ontwikkeld voor de F-Series, en nu gebruikt wordt als aandrijving voor de G 650 GS. Deze motor is aangepakt door Husqvarna engineers; de power upgrade heeft geresulteerd in een zeer levendige machine die (met minder dan 170 kg drooggewicht) een glimlach terug zal brengen op het gezicht van de meest doorgewinterde woon-werk motorrijders.

De machine is bijna productieklaar. De Strada wordt in de markt geïntroduceerd in 2012.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws