Nieuws

Nog een BMW Concept: de Roadster

Nadat afgelopen jaar de Concept Ninety succesvol van Concept naar Concreet groeide, laat BMW opnieuw een nieuwe concept proefballon oplos: de Concept Roadster. En  het Concorso d’Eleganza Villa d’Este had de presentatie primeur. Net als bij de Ninety.

Natuurlijk is de Concept Roadster voorzien van de 1170cc boxer, van 125 pk en 125 Nm. Het blok hangt in een vakwerkframe. .

De Concept Roadster heeft de inmiddels in motorland gebruikelijke gedrongen en agressieve proporties, een volledige LED koplamp, alu tank en achterzijde en een buddy die met geperforeerd alcantara ( een kunststof die gebruikt wordt als alternatief voor suède in de kledingindustrie en meubelmakerij0 is overtrokken . Al met al een indrukwekkende verschijning.

Maar de Concept Roadster is meer dan alleen looks. Op het kleppendeksels zit wat nog het meest weg heeft van kneegliders op een overall. Waarmee BMW maar wil aangeven dat je met deze motor heel erg schuin kunt gaan. Dat doet ons dsenken aan het verre verleden toen de klepdekels van heel snel bereden tweeklepsboxers nog al eens doorsleten. Bij heel snel gerden ´Airheads´ging er toen wel meer stuk…

BMW zegt dat de spoiler aan de onderzijde er niet alleen voor aerodynamiche doeleinden zit, maar dat ook de demping voor het uitlaatsysteem erin onder is gebracht. .

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws