Nieuws

Nog 8 nieuwe Harley’s voor 2022

Harley-Davidson breidt haar 2022-gamma uit met nog eens acht nieuwe en vernieuwde modellen, die elk zijn voorzien van het 1.917 cc metende Milwaukee Eight 117-motorblok, het krachtigste blok uit de Harley-schappen. Nieuw zijn de Street Glide ST en Road Glide ST binnen de Grand American Touring-familie, een krachtigere Low Rider S en de Low Rider ST binnen de Cruiser-line-up en vier nieuwe premium-modellen, die onder de vlag van Harley-Davidsons Custom Vehicle Operations (CVO) worden uitgebracht.

Street Glide ST & Road Glide ST

Deze beide modellen brengen elementen uit het in de Verenigde Staten populaire Bagger-racen naar de straat. Deze ‘hot rod’ baggers combineren de V-twin-power van de Milwaukee 117-aandrijflijn met nieuwe ‘dark-and-bronze’-details. Om dat ‘baggeren’ wel comfortabel te houden, zijn beide modellen voorzien van Grand American Touring-features, zoals een gecombineerd Brembo-remsysteem met ABS, Boom! Box GTS-infotainmentsysteem met kleuren touchscreen en navigatie, cruise-control en led-koplampen. De Street Glide ST is verder voorzien van die lekker karakteristieke Batwing-kuip, terwijl de Road Glide ST is voorzien van een op het frame gemonteerde Sharknose-kuip met dubbele koplampen.

Low Rider S en Low Rider ST

De beide Low Riders vallen onder de Softail-paraplu. De S was er al, en is door het 117-blok dus iets krachtiger, terwijl de nieuwe ST volgens Harley is geïnspireerd op creaties van specialbouwers met een hint naar Harley’s eigen ontwerpen uit de jaren tachtig, met de op de FXRT geïnspireerde kuip als blikvanger.

Custom Vehicle Operations

De CVO-afdeling bij Harley-Davidson mag met allerlei extra’s lekker los gaan op diverse modellen. De CVO-modellen voor modeljaar 2022 zijn de CVO Road Glide Limited, CVO Street Glide, de CVO Road Glide en de CVO Tri Glide. Elk model is in exclusieve kleuren en designs gespoten en voorzien van met de hand aangebrachte details. Ieder model heeft een Milwaukee Eight 117-blok, Cornering Rider Safety Enhancements (met o.a. hellingshoekafhankelijk en gecombineerd ABS-remsysteem, hellingshoekafhankelijke tractiecontrole, antislip-regeling, Vehicle Hold Control (wegrijhulp heuvelop) en een bandenspanningscontrolesysteem), een Rockford Fosgate-audiosysteem, adaptieve led-koplamp en een bluetooth-headset voor het Boom! Box infotainmentsysteem. Daarnaast is ieder model voorzien van een breed scala eigen extra’s.

 

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws