Nieuws

Nieuws van Suzuki?

Motorbladenmakers krijgen heel veel…. Andere mtorbladen…

Misschien heeft Suzuki wel een meesterplan. Dat denken onze Japanse collega’s van ‘Young Machine’in elk geval  

Vorige week nog maar was niet alleen iedereen in rep en roer over de aardbeving bij Ducati, maar ook over de gespotte Suzuki, in racetrim gestokenapparaat en met de looks van een prototype.. Het gerucht was al snel dat het zou gaan om de 2014-MotoGP-motor van Suzuki . Zou kunnen, want Suzuki had bij het terugtrekken uit de MotoGP toegezegd in 2014 weer terug te keren.

Onze Japanse collega’s namen de geruchtentrein nog een station verder: namelijk dat er niet de nieuwe GSV-R1000, maar een nieuwe GSX-R1000 zien gezien was.

En dan wordt het heel  interessant. Met de nieuwe CRT-reglementen is het immers toegestaan met productiemotoren in een prototype rijwielgedeelte aan de GP’s mee te doen?

De ontwikkelingskosten kunnen dan worden gespreid en daardoor veel gemakkelijker worden terugverdiend.  En omdat superbikes tegenwoordig ook al op rond de 200 pk zitten, hoeft de productiefiets niet eens zoveel vermogen in te leveren om weer wegwaardig te worden.

Maar ook  marketingtechnisch is het een lisig idee:  een nieuwe GSX-R zou een stuk aantrekkelijker worden als de klanten er mee kunnen showen dat hun fiets dezelfde krachtbron heeft als de GP-racer.

 

bron young machine.jp

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.