Nieuws

Nieuwe Triumph

Triumph Motorcycles lanceert een speciale editie van de Bonneville T100 als kick-off van haar 110e verjaardag.

De “110th Anniversary Special Bonneville T100” is geïnspireerd door het klassieke No.1 model uit 1902. Deze afkomst wordt op de zijschilden benadrukt met een klassiek wapenschild, gebaseerd op de vroege Triumph tank badges.

De nostalgische aantrekkingskracht van deze unieke T100 wordt verder vergroot door een retro-geïnspireerde dubbele kleurstelling van Brooklands Green en Aluminium Silver, aangevuld met de zwarte spatborden van de originele motorfiets.

Met de Brooklands Green kleurstelling herdenkt Triumph haar eerste overwinning in een race op het beroemde Brooklands circuit in 1908. Daarnaast refereert Aluminium Silver aan de Britse pioniersgeest in de vooroorlogse jaren. Het opvallende wapen op de zijpanelen is een gewijzigde versie van het originele wapen van de Britse koning, waarmee we eer bewijzen aan de Britse koningin in haar jubileumjaar 2012. De toevoeging van drie stippen aan het oorspronkelijke ontwerp wijzen op de historische fabriekslocaties van Triumph Motorcycles tijdens de laatste 110 jaar: Coventry, Meriden en Hinckley.
De Limited Edition Bonneville (waarvan slechts 1.000 stuks worden vervaardigd) zijn smaakvol afgewerkt met chromen accenten, waardoor de passagiershandgreep, kettingkast en kleppendeksel voor een extra element van klassieke uitstraling zorgen. Elke 110e Anniversary Special Edition Bonneville T100 wordt geleverd met een genummerde plaquette op de “dogbone” stuurklem. Om de authenticiteit van elke machine te onderstrepen, heeft iedere motorfiets zijn eigen, genummerde certificaat.

Cees de Rooij, manager van Triumph Motorcycles: "We zijn erg blij met de aftrap van ons 110e jubileumjaar door deze iconische Limited Edition. De ‘Bonnie’ is synoniem met het erfgoed van het merk Triumph en daarmee de perfecte basis voor een Special Edition. In onze nieuwe modellen verleggen we de grenzen van technologie met voortdurende innovatie, zoals het ride-by-wire-systeem op de nieuwe Tiger Explorer. Daarnaast blijven we ons altijd beseffen waar we vandaan komen, daar zorgt deze 110 versie van de T100 ook perfect voor."

De laatste speciale editie van een Triumph Modern Classic – de Steve McQueen waarvan er slechts 1100 in het begin van 2012 geproduceerd werden- was binnen enkele weken uitverkocht, dus motorrijders die geïnteresseerd zijn in een Anniversary Special Edition Bonneville T100 wordt geadviseerd om hun motor vroeg te reserveren.

 De 110e verjaardag Special Edition Bonneville T100s wordt in mei 2012 bij de dealers verwacht met een geadviseerde consumentenprijs van € 10.690 in Nederland.

Als vergelijkje zetten we de mooiste Bonnie aller tijden er nog even bij…De 1968-69’er. De nieuweling is aanzienlijk molliger. Maar dat smoelt ook wel lekker

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws