Modelnieuws 2019

Nieuwe Tracer 700GT en YZF-R125 van Yamaha

Na de MT-07 en Tracer 700 brengt Yamaha nu ook de Tracer 700GT uit. Daarnaast hebben de Japanners haar lichtgewicht 125cc-supersport machine volledig vernieuwd voor het komende modeljaar. Beide machines worden op de INTERMOT in het Duitse Keulen voor het eerst getoond. Wat kunnen we verwachten?

De nieuwe Grand Tourer-editie van de Tracer 700 wordt standaard geleverd met een groter windscherm, een ergonomisch zadel en zijkofferset van 20-liter. Daarmee heeft de populaire opstap-allrounder van Yamaha een nog groter toerpotentieel gekregen. Verder is de machine, ten opzichte van de Tracer 700, onveranderd gebleven wat inhoudt dat ook deze motor wordt aangedreven door een 689 cc paralleltwin.

Groter zijn de vernieuwingen bij de 2019 YZF-R125. Naar eigen zeggen Yamaha’s meest geavanceerde 125cc supersport-machine die het concern ooit ontwikkeld heeft. Zo is de watergekoelde vierkleps eencilinder geheel opnieuw ontworpen. Het resultaat is meer koppel, een bredere en soepelere vermogensafgifte en lager brandstofverbruik. Dat is onder meer te danken aan het nieuwe Variable Valve Actuation-systeem, wat zorgt voor een optimale kleppositie bij verschillende toerentallen.

Het chassis van de R125 is tevens op een flink aantal punten verbeterd, waardoor de motor betere stuureigenschappen en een verbeterde wendbaarheid heeft gekregen. Het slanke en scherp getekende kuipontwerp is duidelijk geïnspireerd op de YZF-R1. Verder is de 125cc voorzien van een nieuwe, eenvoudig verwijderbare, 11-liter brandstoftank en even nieuwe naar de MotoGP-gestileerde cockpit. Dit LCD-display bestaat onder meer uit een duidelijk afleesbare toerenteller met indicatiebalken en een grote digitale snelheidsmeter, schakelindicator, een versnellingsindicator en een display met de Variable Valve Actuation status.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de nieuwe motor, is de YZF-R125 uitgerust met een bredere 140/70-17 achterband. Om het geheel tot stoppen te manen, is de machine voorzien van een  Ø 292 mm schijfrem vóór en de Ø 230 mm schijfrem achter. Dit systeem is voor het 2019-model verder verfijnd met onder meer een herziene remleidingen en een nieuwe achterremklauw.

Hoeveel de nieuwe Tracer 700GT en YZF-R125 gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws