Nieuws

Nieuwe NXR-helm van Shoei

Shoei heeft haar NXR-integraalhelm een flinke update gegeven. De nieuwe NXR2, zoals ‘ie officieel gaat heten, is volledig nieuw opgebouwd en voldoet al aan de nieuwe (en strengere) ECE-22.06 norm.

De in vier maten beschikbare buitenschaal van de NXR2 is gemaakt van een zeslaags AIM+ glasvezel-composiet en ontworpen in Shoei’s windtunnel. Volgens de Japanse helmfabrikant zou het nieuwe design met geïntegreerde spoiler moeten zorgen voor minder lift en drag, en ook wordt het hoofd minder belast. De helm is voorzien van een extra breed CWR-F2 vizier, dat standaard wordt geleverd met een Pinlock anti-condens vizier. In tegenstelling tot de huidige NXR heeft het vizier nu een centraal geplaatste vergrendeling, daardoor gaat het openen en sluiten makkelijker en vervormt het vizier minder tijdens het bedienen. Ook de NXR2 is net als alle andere Shoei-helmen weer voorzien van een praktisch snelwisselsysteem.
Het ventilatiesysteem ging eveneens op de schop en telt nu zes in- en vier uitlaatopeningen. Om het plaatje compleet te maken is de NXR2 uitgerust met een Emergency Quick Release System (EQRS), intercomvoorbereiding, dubbel D-sluiting en uitneem- en wasbare binnenvoering.

De Shoei NXR2 is vanaf september dit jaar verkrijgbaar. Hij komt er in 6 unikleuren en 12 decors, het matenspectrum loopt van XXS t/m XXL. Prijzen variëren van € 479,- voor de uni-kleuren tot € 599,- voor de decors. Meer info: www.shoei-europe.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.