Nieuws

Nieuwe MV Agusta RC-range

MV Agusta heeft een drietal nieuwe RC-uitvoeringen gepresenteerd. De F3, Dragster en Turismo Veloce zijn allen voorzien van het sportieve jasje met de Italiaanse tricolore dat bij de Reparto Corse-lijn hoort.

Alle drie de modellen worden in een gelimiteerde oplage uitgebracht: 200 stuks voor de F3 RC, 300 voor de Dragster en ook 300 voor de Turismo Veloce. Het serienummer van iedere machine staat op een speciaal plaatje op de bovenste kroonplaat en ze worden geleverd met een certificaat van echtheid.

De F3 RC is de meest sportieve uit de F3-range en ziet er in deze RC-racekleuren bijzonder gelikt uit, maar dat geldt ook voor de verdere aankleding. We noteren een racekit met een titanium uitlaatsysteem van Akrapovic, speciale race-mappings en een carbon hitteschild. En verder CNC-gefreesde aluminium rem- en koppelingshendels. Ook de Dragster RC SCS is naast het kleurige MV-jasje, dat we kennen uit de Moto2 en het WK Supersport, is ook voorzien van een titanium uitlaatsysteem, in dit geval van SC Project. De Turismo Veloce RC SCS oogt eveneens erg verleidelijk in RC-kleuren en is van een aantal updates voorzien, zoals een nieuw uitlaatsysteem, een groter ruitje en een gemodificeerde versnellingsbaksensor en daarnaast is de Turismo Veloce net als de Dragster voorzien van het Smart Clutch System, dat MV Agusta samen met Rekluse ontwikkelde. Bij dit systeem heb je de koppeling ook niet meer nodig om weg te rijden en stoppen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws