Nieuws

Nieuwe motorfabrikant op komst?

Wellicht komt deze computersketch je enigszins bekend voor. Kan heel goed, in september 2021 toonde de nieuwe start-up Expannia Motors deze namelijk al aan de wereld. En daar bleef het dan ook bij.

Meer dan een jaar later, komt de onderneming echter met nieuwe informatie over de bijzondere elektrische roadster, die klassieke designelementen in een futuristisch jasje samenvoegt. Zo krijgt de motorfiets een accupakket met een capaciteit van slechts 8,35 kWh, ongeveer vergelijkbaar met dat van de BMW CE04 en ver verwijderd van dat van Energica en Zero. Toch bedraagt de actieradius conform de WMTC-cyclus (World Motorcycle Test Cycle) een acceptabele 200 kilometer. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de nominaal 28 kW (38 pk) sterke elektromotor, met een piekvermogen van 97 kW (132 pk). De topsnelheid ligt volgens de fabrikant bij 160 km/uur.

Hoewel er nog altijd geen beeld is van een rijdend prototype of ook maar iets dat lijkt een op een productieversie, kunnen geïnteresseerden nu al een pre-order plaatsen voor een eerste, op 50 stuks gelimiteerde oplage, die onder meer is uitgerust met een TFT dashboard, bluetooth-connectivity, vijf rijmodi (drie vaste en twee vrij programmeerbare), titanium/carbon frame en carbon kuipwerk. De aanbetaling bedraagt $ 3.000,-, waarna er overigens nog een restbedrag van $ 61.900,- open staat. Als alles volgens planning kun je deze in het derde kwartaal van 2023 gaan overmaken, dan staat de uitlevering van de eerste modellen namelijk al gepland! Info: www.expannia.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws