Nieuws

Nieuwe Moto Guzzi Stelvio op komst!

Ja, je moest goed kijken, maar het stond er echt op de stand van Moto Guzzi: een set wielen en de aankondiging ‘Returning Soon’. En daarmee doelt de Italiaanse fabrikant op een terugkeer van de Stelvio-allroad. 

En da’s minder gek dan het misschien lijkt, want met de introductie van de nieuwe V100 Mandello met nieuwe vloeistofgekoelde V-twin heeft Guzzi daar nu natuurlijk een ideale krachtbron voor in huis. Die Stelvio was er al eens tussen 2008 en 2016, met een 105 pk sterke luchtgekoelde V-twin. De komst van de Euro4-norm betekende echter het Waterloo voor deze allroad, die was vernoemd naar de wereldberoemde bergpas.  

De draadspaakwielen hebben we dus al gezien, de rest volgt waarschijnlijk snel. Vermogen en koppel zullen vermoedelijk niet veel verschillen van de 115 pk en 105 Nm van de V100 Mandello en dat betekent dat de nieuwe Stelvio zich tussen machines als de Honda Africa Twin, de Suzuki V-Strom 1050 en de Ducati Multistrada V2 moet gaan nestelen. Meer nieuws volgt dus hopelijk snel. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws