Nieuws

Nieuwe modulaire textieloutfit van Stadler

Het Duitse Stadler heeft een nieuwe textieloutfit aan het rek hangen: de Superior Active motorjas met de Rise Active motorbroek. Een enorm veelzijdig motoroutfit, volgens Stadler, die gemakkelijk aangepast kan worden aan de meeste weersomstandigheden. 

Die veelzijdigheid zit hem in Stadler’s nieuwe Modul Active-systeem, bestaande uit een zomergedeelte en een waterdicht, winddicht en ademend Gore-Tex-laminaatgedeelte. Een laminaatjas of -broek uitsluitend gedragen worden over de zomercombinatie, of alleen daaronder. 

Met het nieuwe systeem kan de laminaatjas zowel over als onder de zomerjas gedragen worden. De zomerjas is gemaakt van duurzame materialen, bevat  uiteraard alle denkbare protectoren en heeft veel ventilatiemogelijkheden. Hetzelfde geldt voor de broek. Hierdoor ben je, ongeacht de weersomstandigheden, altijd passend gekleed. 

Is het fris, dan draag je het laminaatgedeelte als onderlaag, worden wind en regen tegengehouden en zet je de ventilatieopeningen open als het warmer wordt. Is het warm, dan verwijder je de laminaatmodule. Door het compacte formaat is deze laag makkelijk op te bergen. Het binnenklimaat van het zomerjack regel je dan makkelijk door de actieve ventilatie. Draag je het laminaatgedeelte over de zomermodule, dan ervaar je volgens Stadler twee voordelen: ten eerste wordt de isolerende luchtlaag tussen de modules behouden en ten tweede neemt het laminaat nauwelijks water op en droogt het snel, waardoor je niet snel verkleumd. 

Zowel jas als broek zijn gemaakt van duurzaam Cordura-materiaal en op valgevoelige plekken versterkt met Ceraspace-materiaal. Daarnaast heeft het jack een flink aantal ruime en deels verwijderbare zakken. Ook kan de jas aan alle Stadler broeken worden vastgeritst. 

Broek (€ 819,-) en jas (€ 1.019,-) zijn verkrijgbaar in de herenmaten 48 t/m 62 en in de damesmaten 36 t/m 46. Ook zijn er diverse verlengde en verkorte maten leverbaar en is tegen meerprijs deels en volledig maatwerk mogelijk. Info: www.periermotorsport.nl 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws